Omlouvám se, něco není v pořádku, zkuste to ještě jednou ... Chyba 404
Omlouváme se, ale stránka, kterou hledáte, neexistuje.
Můžete jít na HOMEPAGE

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY

Sophiina volba dodavatelů automobilek

Ještě před nedávnem by bylo téměř automatické, že dodavatelé automobilek by měli svou výrobu přeorientovat na elektromobilitu. Dnes však rozhodování o investicích do změny výroby již tak jednoduché není. Přední světoví výrobci automobilů totiž signalizují, že elektromobily nejsou jedinou cestou, kterou zvažují. To vše činí investiční rozhodování jejich dodavatelů složitější.

AUTOMOTIVE DAY 2024 NA ČVUT

Již potřetí se dejvický kampus promění v autosalon a venkovní plochu před Národní technickou knihovnou zaplní nejnovější elektromobily čtrnácti automobilek. Nově se návštěvníci mohou těšit na modely značek VW Group, BMW, Peugeot, Lexus a Tesla.

Zrychlování havlíčkobrodské trati pokračuje

Modernizace další části trati z Brna do Havlíčkova Brodu může začít. Správa železnic vybrala jako zhotovitele stavby mezi Přibyslaví a Pohledem společnost Chládek & Tintěra, která podala nabídku ve výši 2 770 989 541 korun. Rekonstrukce osm kilometrů dlouhého úseku umožní zvýšení traťové rychlosti až na 160 km/h. Celkovou přestavbou projdou obě stanice a také zastávky mezi nimi. Stavební práce začnou do poloviny dubna, potrvají do konce roku 2026.

Předseda ÚOHS zrušil třímilionovou pokutu pro DPP za tendr na elektrobusy

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Mlsna zrušil třímilionovou pokutu pro pražský dopravní podnik (DPP) za chybu v tendru na nákup elektrobusů z roku 2023. Úřad tak potrestal DPP za vyloučení jednoho z účastníků z výběrového řízení. DPP se bránil podáním rozkladu k předsedovi ÚOHS a ten mu vyhověl. Rozhodnutí nižší instance zrušil a správní řízení zastavil. Vyplývá to z rozhodnutí zveřejněného na stránkách ÚOHS.

Cebia: Nepravdivé informace o počtu majitelů ojetin loni stály kupce tři miliardy

Lživé informace o počtu majitelů prodávaných ojetých aut stály loni kupující v Česku ve svém důsledku zhruba tři miliardy korun navíc. U zhruba třetiny aut je totiž falešně uvedeno, že měla pouze jednoho majitele, což navyšuje jejich cenu asi o pět procent. Loni se v Česku prodalo 671.000 ojetých aut při průměrné ceně přes 300.000 Kč. Vyplývá to z údajů společnosti Cebia, které má ČTK k dispozici.

Oprava Šmejkalky letos ještě provoz na D1 neomezí, stavbaři změnili postup prací

Rekonstrukce dálničního mostu Šmejkalka mezi Hvězdonicemi a Mirošovicemi letos ještě provoz na dálnici D1 neomezí. Stavbaři změnili postup prací, první omezení řidiči pocítí až příští rok v květnu. Sondy odhalily nižší pevnost betonu oblouků, bylo tak nutné změnit technické řešení a prodloužit práce pod mostem. Na celkové době rekonstrukce se však nic nemění, dopravní omezení na dálnici musí skončit do poloviny června 2027, řekl novinářům generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Radek Mátl.