Zdroj: PIxabay.com
DPP

[quote]Strojírenské kovovýrobní družstvo SKD z Bojkovic na Uherskohradišťsku loni vykázalo zisk 53,8 milionu korun. Meziročně je to o zhruba 37,4 milionu korun více. Tržby za prodej vlastních výrobků a služeb společnosti oproti roku 2015 vzrostly téměř o 46,5 milionu korun na 655,3 milionu Kč. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti zveřejněné na webu www.justice.cz.[/quote]

Firma se zabývá především výrobou vstřikovacích forem a plastových dílů pro automobilový průmysl. Zákazníky má v České republice i v zahraničí. Společnost loni investovala 48,7 milionu korun do pořízení nových strojů a technologického vybavení. Dalších 6,8 milionu Kč stálo dokončení skladovací haly a administrativní budovy.

Pro letošní rok družstvo plánovalo postupné vybavování výrobních prostor moderní technikou a nahrazování zastaralých a opotřebovaných zařízení novými. Další plánované investice měly směřovat do obnovy strojního zařízení, výrobních a skladovacích prostor, a to v celkové výši zhruba 50 milionů korun.

Společnost loni v průměru zaměstnávala 369 lidí, o tři méně než v roce 2015. Její základní kapitál činí téměř 5,8 milionu korun. Družstvo vzniklo v roce 1990, majitelem 98,8 procenta jeho akcií je Petr Kuchař z Bojkovic. Cílem společnosti pro další roky je upevnění a rozšíření jejího postavení na trhu. Pro rok 2017 očekávalo její vedení výnosy 780 milionů korun a zisk před zdaněním dosahující 68 milionů Kč.

Zdroj: ČTK