DPP

[quote]Pražskému magistrátu chybí padesátka zaměstnanců na odboru dopravněsprávních činností, který zajišťuje například vydávání či výměnu řidičských průkazů. Odbor má v současné době 463 zaměstnanců. Novinářům to dnes řekl šéf odboru Milan Hubka. Celkem má magistrát více než 2000 zaměstnanců.[/quote]

„V současné době nám chybí přes 50 zaměstnanců, ať už kvůli mateřským dovoleným, tak se nám bohužel nedaří provádět úspěšně výběrová řízení, protože se jedná o pozici úředníků, kteří musí absolvovat výběrová řízení. Nehlásí se nám ale žádní zájemci, ačkoliv se je snažíme vypisovat,“ řekl Hubka.

Nejvíce lidí odboru chybí na přepážkách, kde si lidé vyřizují registraci vozidel. Schází rovněž sekci zabývající se projednáváním přestupků. „Tam jsou zákonné požadavky na minimálně bakalářské vzdělávání, absolvování několika zkoušky zvláštní odborné způsobilosti, což lidi asi odrazuje, že musí splnit vzdělání a ještě být přezkušováni,“ řekl Hubka.

Odbor původně sídlil ve Škodově paláci v Jungmannově ulici. Před několika lety jej město přestěhovalo do nových prostor v Business centru Vyšehrad, které spadá pod Kongresové centrum Praha (KCP).

 

Zdroj  :ČTK