Generální ředitel a předseda představenstva společnosti SkyToll Matej Okáli představil 10. listopadu v Praze na tiskové konferenci výhody satelitního systému elektronického výběru mýta své firmy a prezentoval nabídku pro ministerstvo dopravy na mýtný systém pro silnice I., II. a III. třídy.
DPP

[quote]Generálním ředitelem společnosti CzechToll se stal Matej Okáli. Zároveň je v čele slovenské firmy SkyToll, druhé společnosti v konsorciu, které bude od příštího roku provozovat mýtný systém. Dnes to řekl mluvčí firmy Miroslav Beneš. CzechToll dosud jako jednatel vedl investiční ředitel skupiny PPF Robert Ševela.[/quote]

Jmenováním Mateje Okáliho do čela CzechTollu firma podle mluvčího chtěla více propojit své fungování se slovenským partnerem v konsorciu. Matej Okáli by měl do firmy přinést zkušenosti s fungováním satelitního mýtného systému, protože slovenský SkyToll spravuje mýto i systém elektronických dálničních známek na Slovensku. CzechToll, který patří do skupiny českého miliardáře Petra Kellnera, vznikl v roce 2017. Společnost dosud generálního ředitele neměla a vedla jí přímo skupina PPF.

Okáli v minulosti působil ve slovenské Investiční a rozvojové bance a také ve společnostech Alcatel a Sitronics, v níž měl mimo jiné na starosti projekty v České republice.

Konsorcium CzechToll/SkyToll loni zvítězilo v tendru na nového provozovatele mýtného systému. Mýto bude řídit deset let za 10,75 miliardy Kč a na konci letošního roku tak vystřídá tak rakouskou společnost Kapsch, který byla mýtným správce od roku 2007. Nový satelitní systém zaváděný vítězem tendru nahradí dosavadní mikrovlnnou technologii.