Zdroj: Freeimages.com
DPP

[quote]Skupina dobrovolníků skupiny Raben spolu s nadací Aeris Futuro a místní komunitou zasadila 2300 stromů poblíž Murowany Goślina v Polsku. Pěstování bylo součástí programu „e-faktura = vyšší kultura“, který společnost používá, aby povzbudila své zákazníky, aby nahradily papírové faktury za elektronické ekvivalenty. Každý souhlas s přijímáním elektronických faktur znamená jeden strom vysazený jménem zákazníka. Dosud Raben zasadil více než 10 000 stromů po celém Polsku.[/quote]

Jedná se o čtvrtou výsadbu, kterou provádějí zaměstnanci společnosti Raben Group s místní komunitou a nadací Aeris Futuro. Tentokrát se dobrovolníci setkali u Murowany Goślina na plantáži s 2300 listnatými stromy, včetně javorů, břízy nebo vřeténků. Rostliny během svého životního cyklu neutralizují více než 1 074 tun oxidu uhličitého. Avšak proekologický aspekt není jediným cílem výsadby.

,,Stromy udělají oblast krásnější; vytvoří ekologické chodby a hnízdní oblasti pro ptáky; vytvoří přirozenou bariéru proti větru a obohatí krajinu. Bude to krásnější, diverzifikovanější a prospěšnější pro životní prostředí. Kromě toho se tato akce zaměřuje na integraci zaměstnanců, aby dělali něco společného. Jsem opravdu šťastná, že v letošním roce byla účast velmi úspěšná; měli jsme celé rodiny s dětmi, takže se opravdu bavíme,“ vysvětluje Joanna Mieszkowiczová, předsedkyně Nadace Aeris Futuro.

Výsadba stromů je vrcholným úspěchem programu „e-faktura = vyšší kultura“, ve kterém skupina Raben ukazuje svým zákazníkům výhody elektronických faktur nad jejich papírovými ekvivalenty. Pravidla jsou jednoduchá: každý souhlas s přijímáním elektronických faktur znamená jeden strom zasazený jménem zákazníka. V roce 2016 bylo až 2300 společností odsouhlaseno, že přestanou používat papírové faktury ve prospěch svých elektronických protějšků, a proto v sobotu 21. října 2017 zaměstnanci mohli na jejich účet připravit mnoho stromů.

,,Elektronická faktura = vyšší program kultury je předním offsetovým projektem Raben Group. Tímto způsobem podporujeme ekologické chování mezi našimi zákazníky tím, že jim nabízíme možnost využívat elektronické faktury. Již čtyři roky se každoročně setkáváme s nadací Aeris Futuro na neutralizaci emisí CO2 do atmosféry,“ shrnuje Jakub Krzewina, koordinátor skupiny CSR v Raben Group.

Výsadba stromů se v Raben Group stala tradicí. Letos se na akci zúčastnilo více než 50 zaměstnanců, kteří přivedli své rodiny a přátele a připojil je generální ředitel Ewald Raben, pro kterého je velmi důležité zodpovědné podnikání – a to i v kontextu ekologie.

V roce 2015 sestavila Raben Group strategii sociálního angažmá, která je součástí podnikové strategie. Vezme v úvahu zájmy zúčastněných stran vyjádřené během dialogu a celosvětové trendy a výzvy v oblasti CSR. Klíčovými oblastmi společnosti jsou: místní komunity, přírodní prostředí, vzdělávání a bezpečnost silničního provozu.

Článek v originálním znění si můžete přečíst ZDE:

Zdroj: Eurologport.eu