DPP

[quote]K prominentním řečníkům fóra Logistics 4.0 na veletrhu CeMAT bude patřit Günther Oettinger, komisař Evropské unie pro rozpočet a lidské zdroje. Vystoupí zde v pondělí od 17,00 do 17, 30 hodin.[/quote]

Fórum zahájí dr. Michael ten Hompel, profesor na katedře dopravy a skladového hospodářství na univerzitě v Dortmundu a výkonný ředitel Fraunhoferova ústavu materiálového toku a logistiky IML. Jeho přednáška nese název „Logistika 4.0: Svět se staví na hlavu – protože to umí“. V roce 2018 budou k dispozici všechny technologie, které umožní zrealizovat čtvrtou průmyslovou revoluci. Logistika jako hybná síla čtvrté průmyslové revoluce bude přitom hrát rozhodující úlohu. Z vysokozdvižných vozíků se stanou autonomní vozidla, z beden kyberfyzické systémy a z klasického dopravního a zbožního hospodářství se stane platformová ekonomika. Mezinárodní soutěž začala a vítězem se stane ten, kdo nejrychleji promění digitální technologie v nové užitečné obchodní modely.

Celý program fóra je k dispozici online na adrese: www.cemat.de/veranstaltung/logistics-4.0-forum/FOR/82167.

CeMAT – přední světový veletrh intralogistiky a řízení dodavatelského řetězce

Veletrh CeMAT se koná každé dva roky společně s veletrhem HANNOVER MESSE. Příští veletrh CeMAT se uskuteční 23. – 27. dubna 2018. Představí se zde celá branže od inovativních a energeticky úsporných vysokozdvižných vozíků a dílenských dopravních prostředků, komplexních plně automatických dopravních zařízení, jeřábů, zdvihacích zařízení a pracovních plošin, regálových a skladových systémů až po nenovější systémová řízení a inovace z oblasti Logistics IT. Na veletrhu CeMAT v Hannoveru budou zastoupeny všechny oblasti intralogistiky. Nabídku doplní systémy Auto-ID, robotizace logistiky a balící technika pro intralogistiku.

HANNOVER MESSE – Get new technology first!

HANNOVER MESSE je přední světový průmyslový veletrh. Svými vedoucími tématy „Integrated Industry“ a „Integrated Energy“ se stal globální platformou průmyslu 4.0. Příští veletrh HANNOVER MESSE se uskuteční 23. – 27. dubna 2018 v Hannoveru. Pět vedoucích veletrhů – IAMD (Integrated Automation, Motion & Drives), Digital Factory, Energy, Industrial Supply a Research & Technology – podrobně představí digitalizaci výroby a energetické systémy. Souběžně s veletrhem HANNOVER MESSE se na hannoverském výstavišti uskuteční CeMAT, přední světový veletrh intralogistiky a řízení dodavatelského řetězce. Partnerskou zemí veletrhu HANNOVER MESSE 2018 je Mexiko.

Deutsche Messe AG

Veletržní správa Deutsche Messe AG je přední světovou organizátorkou veletrhů investičních statků v Německu a v zahraničí. Obratem 357 milionů eur dosaženým v roce 2017 patří k pěti největším německým veletržním společnostem. Součástí jejího portfolia jsou přední mezinárodní veletrhy (v abecedním pořadí) CEBIT (obchodní festival inovací a digitalizace), CeMAT (intralogistika a řízení dodavatelského řetězce), didacta (vzdělání), DOMOTEX (koberce a podlahové krytiny), HANNOVER MESSE (průmyslové technologie), INTERSCHUTZ (ochrana před požáry a katastrofami, záchranářství a bezpečnost), LABVOLUTION (laboratorní technika) a LIGNA (zpracování dřeva a lesní technika). Veletržní areál také pravidelně hostí akce, které jsou předními veletrhy svých branží: AGRITECHNICA (DLG, zemědělská technika) a EuroTier (DLG, chov užitkových zvířat), EMO (VDW, obráběcí stroje), EuroBLECH (Mack Brooks, zpracování plechu) a IAA Užitková vozidla (VDA, doprava, logistika, mobilita). Veletržní správa Deutsche Messe má více než 1 200 zaměstnanců a 58 prodejních partnerů a je zastoupena asi ve 100 zemích.