DPP

Bezpečnostní obuv může mít různé systémy šněrování. Tradiční tkaničky, zapínání na suchý zip, systém Boa®, límec z látky s vláknem Lycra® . Systém šněrování není pouze otázkou stylu a designu, ale také odpovídá potřebám funkčnosti a prostředí použití.

Pokud například pracujete převážně v rukavicích a máte volné tkaničky, musíte zastavit, abyste si sundali rukavice a tkaničky zavázali. V tomto případě by možná byla vhodnější pracovní obuv bez tkaniček nebo se zapínáním Boa®.

 

BEZPEČNOSTNÍ OBUV A SYSTÉMY ŠNĚROVÁNÍ

  Systém šněrování bezpečnostní obuvi je velmi důležitý a může ovlivnit bezpečnost pracovníka a pohodu nohy. V závislosti na provedené práci a oblasti použití – například přítomnost zeminy, bláta – může být volba pracovní boty s alternativním systémem zapínání prozíravou volbou.

Pojďme se společně podívat, jaké alternativy U-POWER nabízí:

  • Bezpečnostní obuv s očky a plochými tkaničkami: Jedná se o tradiční pracovní obuv, víceméně vhodnou pro všechna odvětví a pro použití především v interiéru, jako je např. obuv U-POWER BRUCE. Ploché tkaničky dodávají botě sportovní styl a zajišťují dobré utěsnění.
  • Bezpečnostníobuv s háčky a kulatými tkaničkami: Jedná se o bezpečnostní obuv používanou především v exteriéru, jako e např. obuv U-POWER KLEVER. Tento typ zapínání připomíná turistické boty a zaručuje lepší čištění od hlíny a bláta.
  • Pracovní obuv se suchým zipem: Doporučují se, když potřebujete přesně přizpůsobit botu tvaru nohy a když potřebujete větší funkčnost a rychlost nazouvání či zouvání.
    Příkladem může být model U-POWER CODY
  • ✔ Bezpečnostní obuv s límcem: Boty s límcem obepínají nohu jako ponožka a poskytují příjemný pocit pohody a zajišťují dlouhodobé pohodlí. U-POWER nabízí např. model LONDRA
  • Bezpečnostní obuv Boa®: Boa® Fit System  je fit systém s rotačním uzávěrem. Zajišťuje těsnost a vynikající padnutí. Je zvláště vhodný například při použití rukavic, protože umožňuje šněrování pouze jednou rukou. Tento typ šněrování navrhuje U-POWER v různých modelech, např. u obuvi FACE .
  • Bezpečnostní obuv bez tkaniček: je vhodná zejména pro některá specifická odvětví, jako je zdravotnictví a pohostinství , chemický a farmaceutický průmysl , zemědělství a zahradnictví , ocelářství a svářeči .

Na výběr je zkrátka opravdu mnoho alternativ!

Při výběru bezpečnostní obuvi pamatujte na systém šněrování a vybírejte moudře, přičemž mějte na paměti třídu ochrany, roční období a prostředí použití.

 

U-POWER, bezpečnostní obuv navržená tak, aby uspokojila všechny požadavky na pohodlí a bezpečnost.

Zdroj : KLATT s.r.o.